LUISTELUKOULU

Luistelukoulu on paikka, josta luisteluharrastus aloitetaan. Luistelukouluun ovat tervetulleita kaikki yli 3-vuotiaat tytöt ja pojat taitotasoon katsomatta. Luistelukoulussa opitaan luistelun perusteet aloittaen pystyssä pysymisestä, nousemisesta ja etenemisestä. Monipuoliset ja mielekkäät harjoitteet sisältävät luistelemisen perusteiden opettelua hauskanpitoa unohtamatta!  Luistelutaidon edetessä siirrytään jatkuvasti vaativampiin harjoitteisiin. Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ammattitaitoiset valmentajamme sekä innokkaat ja iloiset ohjaajamme pitävät huolen siitä, että jokainen lapsi saa taitotasonsa mukaista henkilökohtaista opetusta.

LISÄTIETOJA

Lisätietoja antaa luistelukouluvastaava 
sähköposti: luistelukoulu@joensuunkataja.fi

Harjoitusajat


Luistelukoulu & Salamat

Maanantai klo 17.15-18.00 Jää 

Lauantai klo 9.15-10.00 Jää 

Koululaiset

Maanantai klo 17.15-18.00 Jää

Lapsi-vanhempi-ryhmä

Lauantai klo 9.15-10.00 Jää

Kaikki jääharjoitukset harjoitushalli 1

Ilmoittautuminen

Luistelukouluryhmien toiminta on jaettu kevät- ja syyslukukausiin. Mukaan toimintaan voi kuitenkin tulla milloin tahansa, myös kesken lukukauden. Luistelukoulussa sopiva ryhmä määrittyy aina lapsen iän, osaamisen ja innokkuuden kautta. Jos siis epäröit, mihin ryhmään lapsesi kuuluu, voit kysyä meiltä tai yksinkertaisesti tuoda lapsenne teidän mielestänne oikeaan ryhmään. Mikäli valinta ei osu nappiin ekalla kerralla, me ohjaamme teidät oikeaan ryhmään.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu myClub -jäsenpalvelun kautta. 

Ilmoittautumisen yhteydessä täytä jäsenen tiedot.  Ilmoittautumisen jälkeen luo myClub-tunnus, jotta pääset kirjautumaan myClubiin. Jos sinulla on jo myClub-tunnus, kirjaudu sisään ja liitä jäsentili tunnukseesi.

Harrasteryhmien toiminta on jaettu kevät- ja syyslukukausiin. Mukaan toimintaan voi kuitenkin tulla milloin tahansa, myös kesken lukukauden. 

Luistelukoulussa sopiva ryhmä määrittyy aina lapsen iän, osaamisen ja innokkuuden kautta. Jos siis epäröit, mihin ryhmään lapsesi kuuluu, voit kysyä meiltä tai yksinkertaisesti tuoda lapsenne teidän mielestänne oikeaan ryhmään. Mikäli valinta ei osu nappiin ekalla kerralla, me ohjaamme teidät oikeaan ryhmään.

Rekisteröidy myClubiin tästä

Huom! Hankimme kaikille luistelukoululaisille vakuutuksellisen luistelukoululisenssin. Jotta voimme hankkia lisenssin, tulee luistelijan henkilötunnus antaa ilmoittautumisen yhteydessä. Muistathan myös pitää yhteystiedot ajantasalla!


Luistelun lopettaminen kesken kauden

Ilmoitus lopettamisesta ennen kuun 15.päivää, veloitetaan kuluvan kuukauden kuukausimaksu. Ilmoitus lopettamisesta 15. päivän jälkeen, veloitetaan vielä seuraava kuukausi. Ilmoitus lopettamisesta tulee laittaa osoitteeseen luistelukoulu@joensuunkataja.fi


Huom! Hankimme kaikille luistelukoululaisille vakuutuksellisen luistelukoululisenssin. Jotta voimme hankkia lisenssin, tarvitsemme ilmoittautumisen yhteydessä luistelijan nimen, henkilötunnuksen ja osoitteen. Vakuutus kattaa harjoituksissa sattuneet tapaturmat. Vanhempien on tärkeää pitää huolta siitä, että luistelijan yhteystiedot ovat ajantasalla. Lisätietoja vakuutuksesta ja toimintaohjeet tapaturman sattuessa, löydät Taitoluisteluliiton sivuilta.

Ryhmät

LUISTELUKOULU on tarkoitettu 3-8-vuotiaille luistelemaan opetteleville lapsille. Luistelukoulussa valmentajat jakavat luistelijat ryhmiin iän ja taitotason mukaisesti.

SALAMAT on suunnattu noin 4-10 vuotiaille pojille, jotka haluavat kartuttaa luisteluosaamistaan. Ryhmässä on enemmän pojille suunnattuja vauhdikkaita harjoitteita. Tarpeen mukaan ryhmä jaetaan iän mukaan pienempiin osiin. Salamat harjoittelevat kerran tai kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin.

Luistelukoulu ja salamat 1 x vk MA Ilmoittautuminen

Luistelukoulu ja salamat 1 x vk LA Ilmoittautuminen

Luistelukoulua ja salamat 2 x vk MA ja LA Ilmoittautuminen

LAPSI-VANHEMPI-RYHMÄssä lapset ja vanhemmat pääsevät jäälle yhtä aikaa. Ryhmä soveltuu erityisesti niille lapsille, jotka haluavat harjoitella oman tutun huoltajan kanssa. Tästä ryhmästä on helppo siirtyä muihin luistelukouluryhmiimme tai kehitysryhmään. Aikuisille on myös oma matalan kynnyksen ryhmä, jossa jatkaa luisteluharrastusta.

Ilmoittautuminen lapsi-vanhempi -ryhmään alla olevan linkin kautta: Ilmoittautuminen

SOVELTAVAN LUISTELUN RYHMÄ on tarkoitettu 3-12-vuotiaille lapsille, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn rajoitteen vuoksi vaikeaa osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan. Ryhmään voi osallistua oman vanhemman tai avustajan kanssa. Sovellettujen harjoitteiden avulla tuetaan lasten motoriikan kehittymistä niin tasapainon, koordinaation kuin ketteryydenkin osalta, ryhmässä toimimisen taitojen kehittymistä unohtamatta. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa sunnuntaisin.

KOULULAISRYHMÄ on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa luistelua ilman kilpailullisia tavoitteita. 

Ilmoittautuminen koululaisryhmään alla olevan linkin kautta: Ilmoittautuminen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Luistelukoulusta luistelijat voivat jatkaa harrastusta taitoluistelun kehitysryhmään Pikkutähdet tai muodostelmaluistelun kehitysryhmään Mini Kristallit. Valmentajat seuraavat luistelijoiden kehitystä kauden aikana ja suosittelevat siirtymistä kehitysryhmiin. Luistelijalla on mahdollisuus käydä testaamassa molempia kehitysryhmiä ennen lopullista päätöstä ryhmään siirtymisestä.

Lisätietoja Pikkutähdistä / Lisätietoja Mini Kristalleista

Maksut

Luistelukoulun maksut ovat seuraavat:

- 1 krt/vko -ryhmät (maanantaisin tai torstaisin): 25 €/kk

- 2 krt/vko -ryhmät (maanantaisin ja torstaisin): 35 €/kk

- Koululaiset sekä lapsi-vanhempi-ryhmä: 25 €/kk

Lisäksi veloitamme seuran jäsenmaksun 30 €/vuosi. 

Varusteet

Luistelukoululaisen varusteet:

 • Tukevat ja hyväkuntoiset luistimet
 • Lämpimät ja joustavat vaatteet, sekä hanskat
 • Kypärä on pakollinen
 • Muoviset luistinsuojat kopista jäälle ja takaisin siirtymiseen
 • Rätti sekä kankaiset luistinsuojat terien kuivaamiseen ja säilytykseen

Luistelukoululaisten harjoitteluun sopivat niin kauno- kuin taitoluistimetkin. Kaunoluistimia saa lähes kaikista suurimmista marketeista ja urheiluliikkeistä. Taitoluistimia myydään joissain urheiluliikkeissä sekä taitoluistimien erikoisliikkeissä (kts. Linkit-välilehti). Luistinkenkä ei saa olla liian iso eikä liian pieni. Luistimen tulee olla etenkin nilkasta tukeva, jotta harjoittelu onnistuu. Myös terien kunto on hyvä tarkistaa ennen jäälle tuloa. Tylsillä luistimilla luistelu on hankalampaa. Luistinten terät tulee kuivata aina käytön jälkeen. Kuivauksen jälkeen teriin laitetaan kankaiset suojat, jotka imevät lopun kosteuden. Kovia muovisuojia käytetään vain, kun luistimilla liikutaan jään ulkopuolella, eikä teriä saisi säilyttää niissä.

Harjoittelu on mielekkäämpää silloin, kun varusteet ovat kunnossa!

Lisätietoa luistelukoululaisen ja taitoluistelijan varusteista Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta.

Luistinlainaamo

Joensuun Katajan muodostelma- ja taitoluistelujaostot ovat perustaneet yhteisen luistinlainaamon jäähallille. Luistinlainaamosta voit lainata luistimet ja/tai kypärän esimerkiksi luistelukoulun harjoituskerralle. Lainavarusteet palautetaan heti harjoituskerran päätyttyä. Lainaamon luistimia ei saa viedä pois jäähallilta!

Luistelukouluohjaajat huolehtivat lainauksista. Heiltä voi pyytää lainaluistimia ennen luistelukoulun harjoituskerran alkua seuraavina ajankohtina:

maanantaisin klo 16.30-17.15
torstaisin klo 16.15-17.00
sunnuntaisin klo 9.45-10.15

Ohjeet

 • Valitkaa ohjaajan kanssa luistelijalle sopivat luistimet
 • Suojia on ehdottomasti käytettävä kaikkialla muualla paitsi jäällä!
 • Käytä maalla kävellessä muovisia teräsuojia
 • Kuivaa terät käytön jälkeen huolellisesti ja laita kuivauksen jälkeen luistimiin kankaiset teräsuojat säilytystä varten
 • Muistathan käyttää kypärää luistellessa, luistinlainaamosta voit lainata myös kypärän
 • Ohjaaja kirjaa vihkoon lainaamasi luistinten ja/tai kypärän numeron sekä lainaajan nimen, puhelinnumeron ja lainauspäivän. Palauttaessasi varusteet, varmista, että ohjaaja on kuitannut ne palautetuiksi.

Luistinlainaamolla on OKM:n seuratuki 2019 - Kataja -luistelun iloa kaikille

Luistinlainaamon luistimet (24.11.2019) Valikoima täydentyy vuoden 2020 aikana.

Luistinten numero

Merkki

Koko

Vastaa eur. kokoa

1

Riedell

J10,5

26,5

2

Riedell

J12

28

3

Riedell (harmaa vuori)

2

32

4

Riedell (pinkki vuori)

2

32

5

Jackson (harmaa vuori)

12

28

6

Jackson

13

29

7

Edea

205

31

8

Edea

230

34,5

9

Risport

200

30

10

Risport

225

34

11

Risport

36

36

12

Wifa

33

33