Ajankohtaista - sisäinen

16.1.2020: AJANKOHTAISIA KEVÄÄN JA KESÄN TREENEISTÄ

Harjoitushalli 1:n kylmäkoneita käynnistellään viimeinkin ja toiveissa on, että viikon 4 (ensi viikon) loppupuolella meillä on viimeinkin 3 hallia käytössä. 

Kevätnäytös luistellaan sunnuntaina 5.4.2020. Varaathan lauantai-illan ja sunnuntain kalenteristasi näytöstalkoille. Aivan jokaisesta perheestä tarvitaan tekijöitä useisiin tehtäviin. 

Huhtikuussa pidetään noin viikon loma luistelusta, jotta kevään ja alkukesän rankat treenit jaksetaan luistella hyvillä tehoilla. Loman tarkempi ajankohta ilmoitetaan piakkoin. 

Kotitestit tullaan järjestämään jälleen maaliskuussa ja toukokuussa. Valmentajat kertovat, kenen pitäisi mitäkin testejä suorittaa. 

Huhti-toukokuussa harjoitusajat todennäköisesti poikkeavat normaalista ainakin osaittain sen jälkeen, kun kilpahallista sulatetaan jää (ja kilpahallin kattorakenteet menevät remonttiin).

Omat tehoviikot järjestetään kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla (vkot 23 ja 24) maanantaista lauantaihin (6pv per vko). Ilmoittautuminen omille kesäviikoille avataan myöhemmin keväällä.  

Ja kuten osa on varmaankin jo huomannut, palaavat ISLOn taitoluistelun kesäleirit ohjelmistoon parin vuoden tauon jälkeen kesällä 2020. Leirien runko säilyy samanlaisena kuin aikaisemminkin eli 3 leiriviikkoa tarjolla juhannuksen jälkeisestä maanantaista alkaen. Vastuuvalmentajana Olga Baranova. Lisää ISLOn leireistä sekä ilmoittautuminen täällä

Myös Kiteen leirit säilyvät suunnilleen samanlaisena kuin aikaisempina vuosina. Kiteen leireistä tulee lisätietoa lähiaikoina tänne.

Jos et ole varma kuinka paljon kesän aikana pitäisi treenata ja leireillä, voit aina kysyä neuvoa valmentajaltasi. Ilmoita myös valmentajallesi mille leireille aiot osallistua. 

Lopuksi vielä ohjelmista ja ohjelmamusiikeista: Uusien ohjelmien kisamusiikkeja kannattaa jo nyt alkaa kuuntelemaan ja laittaa ehdotuksia valmentajalle. Valmentaja laittaa musiikin Robille, joka editoi kaikki seuramme luistelijoiden musiikit ja maksu tästä hänelle. Uusia ohjelmia tehdään keväällä ja syksyllä kotitreeneissä (isommista pienimpään), näihin ohjelmiin on oma seuran sisäinen hinnasto. Paula Korvajärvi tekee ohjelmia isoimmille, ja Miia/Laura pienemmille, Emmi tähtikilpureille ja Viivi aikuisluistelijoille. Jos haluat teettää ohjelman muualla, esimerkiksi kesäleirillä, sovi siitä valmentajan kanssa etukäteen. Leireillä kannattaa työstää uutta ohjelmaa yksityiskoreografiatunneilla. Seuran omien valmentajien tekemissä ohjelmissa ohjelman maksuun sisältyy myös ohjelman hionta ja tarvittavat muutokset/lisäykset jälkikäteen. Muualla tehtyjen ohjelmien mahdollisista muutoksista ja täydennyksistä täytyy sopia valmentajan kanssa erikseen.


15.10.2019: JÄÄHALLITILANTEEN PÄIVITYSTÄ

Kaupunki järjesti jäähallin käyttäjille tilannepalaverin jäähalliasioista 7.10. Areenalla. Alla keskeisimmät ajankohtaiset asiat: 

 • HH1 (vanha harjoitushalli) remontti hieman aikataulusta jäljessä; todennäköisesti ei valmistu alkuperäisessä 13.12.2019 aikataulussa. Oletettavaa on, että tammikuun 2020 puolivälin tienoolla olisi käytössä.
 • Kun HH1 remontti valmistuu, siirtyy HH2 vuorot HH1:een ja HH2 vuorot jaetaan uudelleen kevätkauden osalta.
 • Kilpahallin kattorakenteiden vahvistaminen alkaa toukokuussa 2020 ja kestää kaikkinensa noin 4kk --> kilpahalli on pois käytöstä toukokuun alusta elokuun loppuun (työmaa-aluetta, joten tällöin käyntiä kilpahalliin ei ole).
 • Harjoitushallit on suunniteltu alustavasti olevan käytössä siten, että molemmat HH:t olisi käytössä toukokuun 2020 loppuun ja toinen harjoitushalli kesä-heinäkuun ajan. Elokuussa olisi taas molemmat HH:t käytössä ja syyskuun alusta myös kilpahalli. Meidän oma suunnitelma on, että meillä normaalisti kesäkuun leirimäiset treenit juhannukseen saakka (tarkennellaan lähempänä, mutta tämä on tämän hetken ajatus)
 • ISLO -taitoluisteluleirit palaavat kesällä 2020 Joensuuhun. Tarkempaa tietoa meidän luistelijoille annetaan heti, kun saamme vahvistuksen ISLOlta (tavoite loka-marraskuun aikana).
 • Jäähallille on tulossa käyttöön jätteiden lajittelu muutaman viikon sisään. Tästä tiedotetaan vielä erikseen, mutta kannattaa jo henkisesti valmistautua (ja ohjeistaa luistelijoita) siihen, että tämän jälkeen bio, muovi ym. jätteet lajitellaan omiin astioihinsa.
 • Pukukoppien eteen käytäville on tulossa kenkätelineet lähiaikoina --> tämän jälkeen pukukoppeihin ei kuljeta enää ulkokengissä. Näin vältetään hiekoitushiekan ym. kantautuminen kopin lattioille. Kengät pidetään siististi telineissä, jotta käytävillä kulku ei vaikeudu.
 • Erillistä mopo-parkkia suunnitellaan hallille; paikka olisi uuden HH:n kulmalla --> erillistä kylttiä ei vielä ole mutta hankinnassa --> silti mopot voi pysäköidä jo nyt siihen etteivät vie autojen paikkoja parkista.

3.10.2019: Vanhempainilta kilparyhmien, pikkutähtien sekä tähtikilpureiden perheille pidettiin keskiviikkona 2.10. klo 18 Islolla. Paikalla oli osallistujia 24/55 perheestä sekä valmentajista Miia, Laura, Emmi ja Oona. Vanhempainillan agenda/esitys löytyy ohessa erillisenä pdf-tiedostona.

Alla listattuna asioita, joista käytiin keskustelua seura-osuudessa (ei välttämättä sama järjestys kuin agendalla): 

 • Ajankohtaisista, mediassa esillä olleista lajitutkimus- sekä seksuaalinen ahdistelu -tapauksista korostettiin meidän vanhempien yhteistyön merkitystä sekä sitä, että tunnettaisi myös muut luistelijat kuin omamme riittävän hyvin, että voitaisi tunnistaa jos jokin on vialla ja saataisi mahdolliset epäkohdat aina esiin. Jokaisella pitäisi olla aina joku, jonka puoleen kääntyä vaikeissakin asioissa. --> Päivittäiset kohtaamiset ja kuulumisten kyseleminen jne.

 • Varustesäilytykseen tulossa koodilukolliset lokerokaapit (ensi viikolla); ainakin kilparyhmien luistelijoille tulee jokaiselle oma lukollinen lokero missä voi säilyttää esim. puhelinta treenien ajan. Tähtikilpureille ja pikkutähdille järjestetään tarpeen mukaan. Lisäksi oli puhetta, että treenivaatteille voisi pommariin laittaa muutaman rekkitangon avohyllyjen tilalle. Treenin jälkeen kosteat/märät vaatteet ei kuiva kassissa kaapissa ollessaan. Tähän kaivataan edelleen henkilöä tai paria, kuka ottaisi rekki/pommariasian järjestääkseen (vink vink, saa nostaa käden ylös)

 • #SEURASYDÄN -kampanja on olympiakomitean lanseeraama ja sillä pyritään nostamaan seuratyön arvostusta. Mikään seura, omamme mukaanlukien ei toimi, mikäli riittävää määrää tekijöitä ei ole mukana. Seuratyö on myös palkitsevaa; mahdollistamme omalla työllämme lapsille hyvän ympäristön harrastaa ja kehittyä. Ja ihan oikeasti, yhdessä tekeminen on myös hauskaa. Valmennustyön ulkopuolella KAIKKI hoidetaan seurassamme VAPAAEHTOISESTI. Tämä tarkoittaa jokapäiväistä tekemistä; iltaisin, viikonloppuisin jne. Nyt sitä hoidetaan todella kapealla tekijäjoukolla ja se näkyy myös näissä muutamissa perheissä kotona. Olisi erittäin tärkeää saada ydinporukkaan pari henkilöä lisää, jotta ylikuormitus ei kenenkään osalta kasvaisi liian suureksi. Asioiden hoitamisen jatkuvuus on myös tällä hetkellä erittäin huonolla mallilla; jos joku tekijöistä tippuu syystä tai toisesta äkkiä pois (vaikka ihan vain uupumisen takia), kuka pystyy ottamaan asiat hoitaakseen ilman että on ollut ollenkaan mukana? Jotta saamme päivittäisen toimintamme hoitumaan, täytyy tietyt asiat hoitaa joskus nopeastikin kuntoon. Niitä ei ole aikaa siinä hetkessä alkaa perehdyttämään jollekin ulkopuoliselle alusta pitäen --> tämän takia tässä ydinporukassa olisi hyvä olla mukana riittävä määrä tekijöitä. Lajitaustaa ei tarvita, järjestötaustaa ei tarvita, kenelläkään ei ole niin kiire, etteikö voisi olla mukana ja hoitaa tietyn verran asioita. Tekosyitä ei kannata keksiä, sillä jokainen voi halutessaan olla avuksi yhteisen seuramme pyörittämisessä. Toiminta kaikissa urheiluseuroissa ammattimaistuu lajiliitoista, yhteistyökumppaneista, vanhempien vaatimuksista jne johtuen, jolloin asioita on vuosi vuodelta enemmän hoidettavana. Vaihtoehtona on, että alamme maksaa näistäkin päivittäisten asioiden hoitamisesta palkatulle henkilölle rahaa ja keräämme sen sitten lisämaksuilla luistelijoilta. Tämä ei ole varmasti haluttu tapa, mutta jossain vaiheessa siihen tullaan nykyisellä menolla päätymään. Joten tässäkin kohtaa, kättä ylös ja mukaan?

 • Luistelijoiden ohjaamisesta ja "kaitsemisesta" hallilla puhuttiin ja todettiin, että on jokaisen aikuisen oikeus ja myös velvollisuus puuttua jos havaitaan ylimääräistä härdelliä --> koppikäyttäytyminen, oikeisiin asioihin keskittyminen, asiallinen puhuminen toisille jne. Ja jokaisen vanhemman on käytävä kotona läpi lapselleen, että JÄÄHALLILLA KUUNNELLAAN JA TOTELLAAN myös muiden vanhempien antamia ohjeita ja käskyjä (joskus tietyssä iässä olevat luistelijat voivat olla sitä mieltä, että ei tarvitse kuunnella jos vieras vanhempi kieltää tai ohjaa tekemään jotain muuta). Ja kaikki epäasiallinen käytös on hyvä tuoda myös asianosaisten vanhempien tietoon, jotta asiasta voi kotona puhua. Luistelijoilta itseltään saa yleensä melko nihkeästi tietoa, miten hallilla on sujunut --> vanhempien välinen kommunikaatio avainasemassa!

 • Jos havaitaan jotain villityksiä tms. mihin olisi hyvä puuttua kotona, laitetaan niitä tiedoksi myös wappi-ryhmään. Näin niistä voidaan keskustella myös kotona jokaisen lapsen kanssa.

 • Tulevista tapahtumista keskusteltiin, että tekijöitä tarvitaan. Kotikilpailuissa järjestetään kutsukilpailu vain, jos on osallistujia (sekä talkoolaisia että luistelijoita). Tällöin talkoot ovat pe-la-su ja tarjolla on 2-3 vuoroa per perhe. Kisatalkoisiin liittyen tuli toive, että järjestetään talkoiden suunnittelu"vanhempainilta" missä asioita käydään läpi ja täytetään tehtävät.
  • Tällainen palaveri tullaan järjestämään lähiaikoina jäähallilla. Talkoolista julkaistaan hieman ennen palaveria ja jokainen perhe voi jo ennen palaveria merkata itselleen sopivia vuoroja 2-3kpl --> palaverissa täytetään loput vuorot siten, että kuorma jakautuu tasaisesti kaikille perheille.

 • Syksyn kilpailut toimivat hyvänä harjoituksena reilun vuoden päästä koittaviin SM-Kilpailuihin (eli järjestämme lajin SM-kilpailut joulukuussa 2020 --> iso tapahtuma, kaikki perheet ovat silloin talkoissa myös).

 • Näytöstiimin on syytä aktivoitua pikkuhiljaa tiettyjen asioiden kanssa, jotta markkinointi yms saadaan hyvin käyntiin.

 • Varainhankintaa on nyt tarjolla kahdella eri myyntiartikkelilla:
  • Kataja-arvat tulevat myyntiin lähiaikoina. Tämä on Lumilyhty-arpasarjaan tehty, Katajalle personoitu arpa. Kun arvat saapuvat, Antti ilmoittaa missä ja milloin niitä jaetaan.
  • Lisäksi on tarjolla GreenGo -sukkia yms. tuotteita. GreenGo -myyntiesitteet, tilauslomakkeet sekä muutama mallisukka-viuhka on pommarissa, KÄYKÄÄ hakemassa ja aloittakaa myymään. Myyntiaikaa 3vko. Mallisukkavihkot on palautettava, eli älkää hävittäkö niitä. Samassa yhteydessä palautetaan tilauslomakkeet.

 • Näistä kahdesta myynnistä järjestetään myyntikilpailu: kolme eniten myynyttä palkitaan yllätyspalkinnoin joulujuhlassa! Innostakaa luistelijoita myymään, ja myykää toki itsekin :)

 • Joulukuusia ei saada viime vuotiselta toimittajalta; jos joku tuntee joulukuusen kasvattajia, voi ottaa yhteyttä niin katsotaan saadaanko järjestettyä viime vuoden tapaan kuusi-kauppaa

 • Kilpailumaksuista käytiin esitys läpi ja todettiin että selkeä ja hyvä. Korostus; tämän muutoksen jälkeen maksuttomia kilpailuja ei ole ja jokainen kisa maksaa saman verran. Esityksessä ollut finaalien maksuttomuus SM-sarjoille herätti keskustelua ja kritiikkiä.
  • --> Kilpailumaksuista päätettiin keskustelun perusteella seuraavaa: Kisamaksut ovat esityksen mukaiset ja finaalien maksuttomuus ratkaistaan ennen finaalikauden alkua. Mikäli kauden aikana maksuilla kerätty raha riittää hyvin kilpailumaksujen kattamiseen, on henkilökohtaiset finaalipaikan lunastaneiden finaalit (A-silmuista ylöspäin) maksuttomat kaikille. Mikäli kerätyt maksut ovat merkittävästi pienemmät kuin kustannukset, maksaa finaalit kaikille normaalin kisamaksun verran. Tämä informoidaan ennen finaalikauden alkua. 

 • Lisäksi käytiin keskustelua oheisiin kulkemisesta urheilutalolle. Toivottiin, että valmentaja saattaisi luistelijat (varsinkin pienimmät) hallilta oheisiin. Tämä onnistuu silloin, kun maanantain ekalla jäällä on 2 valmentajaa joista toinen lähtee oheisia pitämään. Niinä kertoina, kun tämä ei ole mahdollista, täytyy miettiä joku muu ratkaisu. Puhuttiin, eikö oheisia voisi pitää hallilla tällöin, mutta kylmällä betonialustalla ei saada sellaisia treenejä pidettyä mitä tavoitellaan, eli urheilutalon vuoro on valmennuksellisesti paras tarjolla oleva vaihtoehto.